Σιγανομαγειρεμένες γαρίδες σε ελαιόλαδο με πολύ σκόρδο και αποξηραμένο τσίλι
Υλικά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
αποξηραμένες πιπεριές τσίλι (ή νιφάδες τσίλι αν προτιμάς λιγότερο spicy γεύση)
500 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
Μαϊντανό
Διάβασε ακόμη: Πετσέτες κουζίνας: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία σου και πόσο συχνά πρέπει να τις αλλάζεις
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε τη μισή κούπα ελαιόλαδου σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και δυο πιπερίτσες τσίλη σπασμένες στη μέση. Μαγείρεψέ τα για 2 λεπτάκια και πρόσεχε να μην πάρει καθόλου χρώμα το σκόρδο.
Όταν αρχίσουν να δίνουν άρωμα, πρόσθεσε τις γαρίδες μέσα στο αρωματισμένο λάδι και συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι να τις δεις να ροδίζουν από τη μία πλευρά. Προσκετικά γύρισέ τες και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να "γίνουν" και από την άλλη πλευρά.
Απομάκρυνέ τες από τη φωτιά και πασπάλισέ τες με τον μαϊντανό και είσαι έτοιμη.
Σέρβιρε επάνω σε φρεσκοκομμένο, τραγανό ψωμί ή σε μακαρόνια και εντυπωσίασε!
Πηγή: foodminimalist