Πίτσα με βάση από κολοκυθάκια: Η γεύση του καλοκαιριού μπορεί να έχει λίγες θερμίδες

22.08.2018
Πίτσα με βάση από κολοκυθάκια: Η γεύση του καλοκαιριού μπορεί να έχει λίγες θερμίδες
Μια εύκολη, γευστική και όχι παχυντική λύση για τα αυγουστιάτικα βράδια που μοιράζεσαι με τα παιδιά και τους φίλους σου. 190 θερμίδες η μερίδα... Να τ' αφήσω;

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κούπας τριμμένη Παρμεζάνα
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (με ή χωρίς γλουτένη, ό,τι προτιμάς)
1 κούπα αποφλοιωμένα τοματίνια
1/4 λεπτοτριμμένο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένο
1/4 κ. γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 κούπαψιλοκομμένη μοτσαρέλα
1/2 κούπα ψιλοκομμένες πράσινες πιπερεριές
30 γρ. πεπερόνι κομμένα σε ροδελίτσες (περίπου 1/4 κούπας)

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C και πασπάλισε το πυρέξ σου με λίγο λάδι. Βάλε το κολοκύθι μέσα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στράγγισε τα περιττά υγρά. Μετέφερέ το σε ένα μπολ και ρίξε μέσα τα αυγά, το κρεμμύρι, την παρμεζάνα και το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά και τοποθέτησε το μείγμα μέσα στο σκεύος "στρώνοντάς" το προσεκτικά ως μια ομοιόμορφη βάση. Βάλε το στον φούρνο και ψήσε το για περίπου μισή ώρα μέχρι να σφίξει και να σκουρήνουν οι άκρες.

Στο μεταξύ, σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, το σκόρδο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις ψηθεί η βάση από τα κολοκυθάκια, στρώσε το νέο μείγμα από άκρη σε άκρη. Από πάνω, "στόλισε" με τη μοτσαρέλα, τις πιπεριές και το πεπερόνι και βάλτο ξανά στο φούρνο για ακόμη 15'. Άσε να κρυώσει λίγο και σέρβιρέ το!

Πηγή: eatingwell