Το πιο νόστιμο επιδόρπιο! Ώρα για κλασσικό και αγαπημένο ρυζόγαλο

24.11.2018
Το πιο νόστιμο επιδόρπιο! Ώρα για κλασσικό και αγαπημένο ρυζόγαλο
Το ρυζόγαλο ανέκαθεν αποτελούσε αδυναμία μικρών και μεγάλων.

Νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό είναι μια πολύ καλή λύση για τις πρωινές ή τις απογευματινές μας λιγούρες, με την προετοιμασία του να μην είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Μπες στην κουζίνα, λοιπόν, φτιάξει μερικές μερίδες ρυζόγαλο και γέμισε το ψυγείο σου προκειμένου να βρίσκεις το αγαπημένο σου γλυκό ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμο.

Σκέφτεσαι κάτι πιο δροσιστικό;

Τι θα χρειαστείς

  • 4 κ. σ ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα τσαγιού νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρρ
  • 1 βανίλια
  • Κανέλλα (για το πασπάλισμα)

Διαβάστε επίσης: Cookies με αβοκάντο; Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, τόσο ενδιαφέρον είναι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό για 10 - 12 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις 3,5 από τις 4 κούπες ρυζιού, σιγοβράζοντας για 15 ακόμα λεπτά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στη μισή κούπα γάλα που αφήσαμε πριν και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.