Η τυρόπιτα αυτή διαφέρει από ό,τι άλλο έχεις φάει μέχρι σήμερα, καθώς το ελληνικό της στοιχείο είναι διάχυτο σε γεύση.
Η προετοιμασία της δεν απαιτεί πολύ χρόνο, ενώ τα υλικά της αποτελούν αγαπημένες επιλογές στο τραπέζι μας.
Διαβάστε επίσης: Παγωτό με δύο υλικά γίνεται; Γίνεται!
Ώρα να την απολαύσεις στην πιο ξεχωριστή εκδοχή της!
Τι θα χρειαστείς
- 15 φύλλα κρούστας
- 2 αυγά χτυπημένα
- 350 gr φέτα τριμμένη
- 250 gr γραβιέρα τριμμένη
- ¾ κούπας ελαιόλαδο
- ½ κούπα γάλα
- 1 κ. γ δυόσμο τριμμένο
- Λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο Κελσίου και λαδώνουμε το ταψί μας με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας ξανά. Βρέχουμε με αυτό τα φύλλα μας.
Απλώνουμε τα φύλλα χωρίς να τα διπλώσουμε. Πρέπει να εξέχουν από το ταψί για να μπορέσουμε να «διπλώσουμε το μείγμα τυριών. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φέτα, τη γραβιέρα και τον δυόσμο. Ρίχνουμε στο ταψί και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Διπλώνουμε τα φύλλα προσεκτικά να μην ρέει από πουθενά το μείγμα τυριών, λαδώνουμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε για μισή περίπου ωρίτσα μέχρι να ροδίσει.
Τέτοια πατσαβουρόπιτα δεν έχεις ξαναφάει!