Είναι απόλυτα γευστικός, με λαχταριστή υφή και σαν βγαλμένος από παραδοσιακή κουζίνα της μαμάς, πράγμα που σημαίνει πως κανείς δεν του αντιστέκεται.
Η κλασσική συνταγή του πουρέ «δένει» άψογα με την κρέμα γάλακτος, καθιστώντας τον ιδανικό συνοδευτικό για το κρέας ή τα λαχανικά σου.
Αυτό θα πει γεύση! Δοκίμασε και δεν θα χάσεις…
Τι θα χρειαστείς
- 2 kg πατάτες
- 150 gr. βούτυρο (ή Βιτάμ αν σου μυρίζει το φρέσκο)
- 2 κ. σ κρέμα γάλακτος
- 1 κύβο λαχανικών
- Λίγο μαϊντανό & μοσχοκάρυδο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαβάστε ακόμη: Είσαι τεμπέλα στην κουζίνα; Ιδού το μυστικό που θα σε σώσει
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 – 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στο blender το βούτυρο, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα μεγάλο πιρούνι και τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς τον πουρέ με τα μυρωδικά και το βούτυρο.
- Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε λίγο νερό και προσθέτουμε στον πουρέ.
- Δοκιμάζουμε και κρίνουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.
- Στο τελείωμα, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Ο πουρές μας είναι έτοιμος!