Για να απογειώσεις το κρέας: Η σπιτική BBQ sauce που θα ξετρελάνει τους πάντες

18.07.2018
Για να απογειώσεις το κρέας: Η σπιτική BBQ sauce που θα ξετρελάνει τους πάντες
Τι καλύτερο για το φρεσκομαγειρεμένο σου κρέας από μία νόστιμη σως που θα κάνει τα πιάτα στο τραπέζι σου να θυμίζουν δημιουργίες έμπειρων σεφ;

Η barbeque σως που ετοιμάζουμε σήμερα ενδείκνυται για περιπτώσεις που θέλουμε αυτό το κάτι διαφορετικό στη γεύση του κρέατος, με την συνταγή της να είναι εύκολη και το αποτέλεσμα μοναδικό!

Σημείωσε τα υλικά και φρόντισε να τη δοκιμάσεις την επόμενη φορά που το μενού έχει μπριζόλες ή ψητό κοτόπουλο!

Διαβάστε επίσης: Εύκολη και… αμερικάνικη: Η γλυκόξινη σάλτσα του λεπτού που θα απογειώσει τα σνακ σου

Και το καλύτερο; Δεν είναι ανάγκη να τη χρησιμοποιήσεις αμέσως. Μπορείς να την αποθηκεύσεις σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Τι θα χρειαστείς

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμυδάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. σ. worcestershire sauce
  • 1 ¼ φλιτζ. κέτσαπ
  • 1/3 φλιτζ. νερό
  • 2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. μελάσα
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Λίγο αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τσιγαρίζοντας το κρεμμυδάκι στο λάδι σε χαμηλή φωτιά, για τέσσερα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα.

Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνοντας τη σάλτσα μας να βράσει για 15 λεπτά!

Η BBQ sauce σου είναι έτοιμη.