Ποια δεν μπήκε στη διαδικασία να ετοιμάσει σπιτικές κρέπες, με βάση φτιαγμένη από τα χεράκια της;
Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, ήρθε η ώρα, καθώς με τη συνταγή που εκτελούμε σήμερα μαζί θα πειστείς πως οι κρέπες σοκολάτας δεν είναι παρά… του πεντάλεπτου.
Το μυστικό, βλέπεις, είναι στη ζύμη της βάσης τους, η οποία μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και δύο ημέρες. Ετοίμασε τη στη light εκδοχή της (με ένα μόνο αβγό και χωρίς βούτυρο) και θα μας θυμηθείς!
Τι θα χρειαστείς
- 1 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ Bailey’s (ή όποιο άλλο λικέρ της επιλογής σου)
Διαβάστε επίσης: Ώρα για κουζίνα! Το ωραιότερο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί μέχρι να μην υπάρχει κανένα ίχνος μπάλας από το αλεύρι στο μείγμα μας.
Συνεχίζουμε κανονικά με το ψήσιμο στο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας τη σοκολάτα της επιλογής μας πριν καν αφαιρέσουμε από το μάτι της κουζίνα; (για να ζεσταθεί και η σοκολάτα μας).
Tip: Στην περίπτωση που επιθυμείς να ετοιμάσεις αλμυρές κρέπες, απόφυγε το λικέρ.