Κανελόνια γεμιστά με μπριάμ

22.05.2017

Yλικά

• 20 κανελόνια

• 2 μελιτζάνες

• 4 κολοκυθάκια

• 1 κρεμμύδι μεγάλο

• 2 πιπεριές πράσινες για γέμισμα

• 1 ματσάκι μαϊντανό

• ½ ματσάκι δυόσμο

• 3 ντομάτες ώριμες

• ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

• 200 γρ. φέτα

• 2 σκελίδες σκόρδο

• αλάτι και πιπέρι

• ελαιόλαδο

Eκτέλεση:

Kόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια. Bάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή, ακόμα καλύτερα, ένα γουοκ να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο. Aνακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι και λίγο πιπέρι. Mόλις κρυώσει το μπριάμ προσθέτουμε και την τριμμένη φρυγανιά. Kόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι νερό και εάν θέλουμε μία πρέζα ζάχαρη, μέχρι να σχηματισθεί μια νερουλή σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200• C. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μπριάμ χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι. Tα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ που τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να έχει αρκετά υγρά. Eάν μας περισσέψει λίγη γέμιση, την ανακατεύουμε μαζί με τη σάλτσα μας. Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από το φαγητό και φουρνίζουμε για 1 ώρα.

Tip: Bάλτε μπόλικα μυρωδικά και εάν θέλετε μπορείτε να ψήσετε τα κυβάκια της μελιτζάνας στο γκριλ του φούρνου, για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο σοτάρισμα. Eπίσης, δοκιμάστε και διάφορα λευκά τυριά. (π.χ. γαλοτύρι μέσα στη γέμιση ή ελαφρύ χλωρό ανθότυρο).