Υλικά:
• 1 πακέτο βίδες
• 1 πιπεριά κίτρινη ή πράσινη
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
• 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
• 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
• αλάτι, πιπέρι
Για τη sauce
• 6 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
• 125 ml ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας balsamico
• αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
Bράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Kόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις αλείφουμε με τη μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Σοτάρουμε σε τηγάνι τη μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο και τα κολοκυθάκια με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλατάκι μέχρι να μαλακώσουν. Aνακατεύουμε σε σαλατιέρα τις βίδες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, τον μαϊντανό και τη φέτα. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce και την ενσωματώνουμε καλά στη σαλάτα.