Υλικά
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κύβο μαγιά νωπή
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
200 γρ. βούτυρο για το άλειμμα
Για τη γέμιση
1/4 ανθότυρο τριμμένο
1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί. Προθερμαί-νουμε τον φούρνο στους 160°C. Βάζουμε το γάλα σε λεκάνη και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, ζάχαρη και αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Τη χωρίζουμε σε 5 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια (για μικρά κρουασάν) ή σε 4 (για μεγάλα κρουασάν). Βάζουμε τη γέμιση στη φαρδιά άκρη και τυλίγουμε. Αραδιάζουμε τα κρουασάν στα ταψιά, αλειμμένα με βούτυρο, σε απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.