Υλικά
• 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 350 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε ροδέλες, με το σιρόπι του
• 1 κουτάκι ζελέ ανανά
Εκτέλεση
Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι καυτό νερό ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενοποιηθούν καλά τα υλικά. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, αφού πρώτα τα βουτήξουμε, γρήγορα, στο σιρόπι του ανανά. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τις ροδέλες του ανανά. Kαλύπτουμε το γλυκό με το ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον.