ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό γαύρος πλυμένος και καθαρισμένος
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι σουσάμι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά (τα ασπράδια τους)
- αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
EΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τα ψάρια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι. Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ τη φρυγανιά με το σουσάμι. Βουτάμε τα αλευρωμένα ψάρια ένα ένα στο ασπράδι και στη συνέχεια στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού. Τοποθετούμε τα ψάρια σε πιατέλα και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να σταθούν στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα ψάρια. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Απλώνουμε τα ψάρια σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως.