Περίεργοι γευστικοί συνδυασμοί που πρέπει να δοκιμάσεις

22.06.2016
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα σαλάτα με φράουλες έκανα μια γκριμάτσα ενδεκτική του "εγώ αυτό δεν το τρώω". Η δοκιμή με έπεισε κι από τότε η φράουλα είναι αγαπημένο συστατικό της καλοκαιρινής πράσινης σαλάτας. Ταιριάζει άψογα με το μαρούλι και τα λοιπά λαχανικά αναδεικνύοντας τη γεύση σε γκουρμέ απόλαυση. Με αφορμή αυτό, σήμερα σου δείχνω "αταίριαστους" συνδυασμούς που... ταιριάζουν!

Σταφύλια

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις σταφύλια στη σαλάτα; Η ποικιλία δεν έχει σημασία. Μπορεί ο συνδιασμός ν΄ακούγεται παράξενος αλλά ταιριάζει απίστευτα.

Η συνταγή: Πράσινη σαλάτα με σταφύλια και ταλαγάνι

Ανανάς

Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις σουβλάκια κοτόπουλο αντί για πιπεριά δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ανανά ανάμεσα στα τρυφερά κομμάτια κρέατος που περνάς στο ξύλινο καλαμάκι (για τους Θεσσαλονικείς σουβλάκι, για ν΄ακριβολογούμε). Ο ανανάς ταιριάζει επίσης με λουκάνικο (τύπου τσορίθο) αλλά και με χαλούμι, ακόμη και... κεμπαπ.

Η συνταγή: Σουβλάκι κοτόπουλο με ανανά

Μήλο

Εκτός από τέλεια μηλόπιτα και συστατικό σε σαλάτες, το μήλο πηγαίνει και στο σάντουιτς! Λίγο μήλο δίνει μια πιο γλυκιά γεύση σε σάντουιτς, ειδικά αν αυτό έχει κοτόπουλο. Δοκίμασέ το!

Η συνταγή: Σάντουιτς με πράσινο μήλο

Ρόδι

Στη σαλάτα το έχεις σίγουρα δοκιμάσει. Έχεις προσπαθήσει να το βάλεις μέσα σε ρύζι, κους-κους ή κινόα; Δοκιμασέ το!

Η συνταγή: Σαλάτα Κινόα με ρόδι

Φράουλες

Τη εμμονή μου με τις φράουλες στην πράσινη σαλάτα την τόνισα ήδη από τον πρόλογο. Μια νέα ιδέα που μου πρότειναν και δοκίμασα ήταν οι φράουλες με μπαλσάμικο και ζάχαρη. Όσο δύσπιστη ήμουν, τόσο ενθουσιάστηκα όταν δοκίμασα τη γλυκιά φρουτένια πρόταση.

Η συνταγή: Φράουλες με μπαλσάμικο

Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι ένα από τα τόσο όμορφα πράγματα, σκέτος πειρασμός. Μπορεί να την έχουμε συνηθίσει στη ζαχαροπλαστική, έχει όμως θέση και στη μαγειρική. Από μοσχαράκι οσομπούκο, κοτόπουλο μέχρι και χοιρινό, όλα μπορούν να γίνουν με σοκολάτα. Ψάξε συνταγή της αρεσκείας σου και πειραματίσου.

Η συνταγή: Οσομπούκο με σοκολάτα