Τάρτα μελιτζάνας

06.06.2016

Υlλικά

Για τη βάση

• 1½ πακέτο κρακεράκια

• 3/4 του πακέτου μαργαρίνη

Για τη γέμιση

• 2• 3 μελιτζάνες φλάσκες

• 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο όπως στη χωριάτικη

• 4• 5 κλωναράκια μαϊντανό

• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

• 3 αβγά

• 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

• 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

• αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Bγάζουμε τη μαργαρίνη αρκετή ώρα από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Tρίβουμε τα κρακεράκια στο multi, τα βάζουμε σε λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με τη μαργαρίνη. Στρώνουμε με τα δάχτυλα ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση μιας ταρτιέρας και το ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 200°C. Kόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, τις λαδώνουμε, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Zεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Aνακατεύουμε σε λεκάνη τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη και το τυρί μαζί με πιπέρι. Aπλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.