Υλικά
• 8 μελιτζάνες τσακώνικες
• 4 ντομάτες τριμμένες
• 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 6 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους τις στεγνώνουμε και τις χαράσσουμε κατά μήκος. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές. Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα σκόρδα, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Πριν από το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα κουτάλι παίρνουμε σάλτσα και γεμίζουμε καλά καθεμία μελιτζάνα μέσα στη σχισμή. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα που έχει περισσέψει και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.