Σούπερ ιδέα! Σέρβιρε το παγωτό σε μπολ που τρώγονται

06.06.2016
Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού είναι ένα: Το παγωτό! Εμείς σου δίνουμε ιδέες για να το σερβίρεις μέσα σε μπολάκια που τρώγονται! Σου δίνουμε 3 εκπληκτικές ιδέες για να διαλέξεις! Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα Έχουμε και λέμε...

#1 Παγωτό σε μπισκοτένια μπολ

Φτιάχνεις τη ζύμη για τα μπισκότα της αρεσκείας σου κι αντί να τα ψήσεις σε ταψί θα τα ψήσεις σε φόρμα για μπράουνις αλλά όχι με τον κλασικό τρόπο. Βάλε τη φόρμα από την ανάποδη κι άπλωσε το κάθε ατομικό ζυμαράκι όπως δείχνει η φωτογραφία.

Βάλε για ψήσιμο κι έτοιμες οι μπισκοτένιες θήκες!

#2 Παγωτό σε μπολάκια από μπράουνις

Η διαδικασία μοιάζει με την προηγούμενη με τη διαφορά ότι εδώ θα χρειαστείς δύο φόρμες για μπράουνις.

Φτιάχνεις τη συνταγή για μπράουνις που προτιμάς. Βάζεις τη ζύμη σε κάθε θήκη από τα φορμάκια για μπράουνις.

Στη συνέχεια πατάς με τον πάτο της δεύτερης φόρμας για να σχηματιστεί το μπολ - όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ψήνεις κι έτοιμο το μπολ από μπράουνι για να σερβίρεις το παγωτό!

#3 Παγωτό σε σοκολατένια μπολ

Για να τα φτιάξεις τα μόνα που θα χρειαστείς είναι κουβερτούρα και μπαλόνια.

  • Φουσκώνεις μερικά μπαλόνια - όσα και τα μπολ που θέλεις να φτιάξεις - στο μέγεθος που θέλεις να είναι τα μπολ σου. Το κάτω μέρος του μπαλονιού θα δώσει και το αντίστοιχο μέγεθος του πάτου του μπολ.

  • Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βούτα μέσα τα μπαλόνια μέχρι τη μέση ή το 1/3 τους. Παράλληλα, σε μια λαδόκολλα, άπλωσε λίγη λιωμένη κουβερτούρα για να τοποθετήσεις πάνω το κάθε σοκολατένιο μπαλόνι.
  • Μόλις κρυώσει η κουβερτούρα και σταθεροποιηθεί σκάσε με μια βελόνα ή έναν αναπτήρα τα μπαλόνια κι αφαίρεσε τα υπολείματα.

Τα σοκολατένια μπολάκια σου είναι έτοιμα για να τα γεμίσεις.

Δες τη διδικασία βήμα- βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.