Το γάλα από κάσιους είναι τέλειο είτε σκέτο είτε ως βάση για σμούθις και γλυκά, για να δώσει γεύση στον καημερινό καφέ αλλά και στα δημητριακά ή τη βρώμη.
Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι σε συνταγές για γλυκά, σε ντιπς και φρόστινγκς ενώ ανάλογα με το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε η κρέμα θα γίνει αραιή ή πιο πηχτή ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε.
Στην επόμενη σελίδα:
Η γλυκιά συνταγή που προτείνουμε. Μάθε πώς θα φτιάξεις την κρέμα κάσιους (οδηγίες & βίντεο)
Η συνταγή που προτείνουμε
Μια ωραία παραλλαγή που συναντήσαμε εκτός από νεράκι και κάσιους έχει maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) κι εκχύλισμα βανίλιας.
Θα χρειαστείς:
- 1 φλιτζάνι κάσιους
- νερό
- maple syrup, αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας
Αρχικά μουλιάζουμε στο νερό τα κάσιους για τουλάχιστον 3 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με λίγο νερό στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε νερό, το σιρόπι και εκχύλισμα βανίλιας.
Στο παρακάτω βίντεο σου δείχνουμε πώς θα το φτιάξεις.