Κρέμα από κάσιους: Θα τη λατρέψεις! (Πώς θα τη φτιάξεις & χρήσεις)

18.05.2017
Ήξερες πως υπάρχει γάλα/κρέμα από κάσιους; Υπάρχει κι είναι και πολύ γευστική. Σου δείχνουμε πώς θα τη φτιάξεις και σου προτείνουμε μερικές χρήσεις που σε ενθουσιάσουν! Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Το γάλα από κάσιους είναι τέλειο είτε σκέτο είτε ως βάση για σμούθις και γλυκά, για να δώσει γεύση στον καημερινό καφέ αλλά και στα δημητριακά ή τη βρώμη.

Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι σε συνταγές για γλυκά, σε ντιπς και φρόστινγκς ενώ ανάλογα με το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε η κρέμα θα γίνει αραιή ή πιο πηχτή ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε.

Στην επόμενη σελίδα:

Η γλυκιά συνταγή που προτείνουμε. Μάθε πώς θα φτιάξεις την κρέμα κάσιους (οδηγίες & βίντεο)

Η συνταγή που προτείνουμε

Μια ωραία παραλλαγή που συναντήσαμε εκτός από νεράκι και κάσιους έχει maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) κι εκχύλισμα βανίλιας.

Θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι κάσιους
  • νερό
  • maple syrup, αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας

Αρχικά μουλιάζουμε στο νερό τα κάσιους για τουλάχιστον 3 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με λίγο νερό στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε νερό, το σιρόπι και εκχύλισμα βανίλιας.

Στο παρακάτω βίντεο σου δείχνουμε πώς θα το φτιάξεις.