ΥΛΙΚΑ
• 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 12 κολοκυθάκια
• 1 ποτήρι κρασιού ρύζι καρολίνα
• 1/² φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
• ⅓ κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 ντομάτα μικρή τριμμένη
• ⅓ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ³/4 φλιτζάνιού ελαιόλαδο
• 2 κρόκους από αβγα
• 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
EΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Βάζουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και λίγη από την ψίχα των κολοκυθιών στον πάτο μιας κατσαρόλας, για να μην αρπάξουν τα κολοκυθάκια.
Τα τοποθετούμε προσεκτικά μέσα, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Αβγολέμονο: Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα. Οταν έρθουν στην ίδια θερμοκρασία, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book