ΥΛΙΚΑ
• 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
• 2/3 φλιτζανιού ρύζι
• 6-8 κρεμμύδια ξανθά σαμιώτικα (σαν αβγά)
• 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό με αλάτι. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χαράζουμε κατά μήκος και τα σιγοβράζουμε στην κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε με τρυπητό κάτω από το νερό για να κρυώσουν. Ξεχωρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα τους, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και ψιλοκόβουμε τις καρδιές τους. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε μαϊντανό, κύμινο και ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών με 1-2 κουταλιές από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μέσα σε ανοξείδωτο σουρωτήρι. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Σερβίρουμε αφού τα περιχύσουμε με τη σουρωμένη σάλτσα.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book