ΥΛΙΚΑ
• 380 γρ. μασκαρπόνε
• 170 γρ. κρέμα γάλακτος
• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 18 μπισκότα σαβαγιάρ
• 1 φλιτζάνι κρασί γλυκό
• 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
• 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Ντύνουμε μια φόρμα 32x7 εκ. με διαφανή μεμβράνη. Βουτάμε τα πρώτα 6 σαβαγιάρ στο γλυκό κρασί και τα στρώνουμε στη βάση της φόρμας. Σκεπάζουμε με τις μισές φράουλες και τη μισή μαρμελάδα και απλώνουμε το μισό μείγμα του μασκαρπόνε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6 σαβαγιάρ, τις φράουλες, τη μαρμελάδα και το υπόλοιπο μείγμα του μασκαρπόνε. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα 6 σαβαγιάρ και παγώνουμε την τερίνα στο ψυγείο για 8 ώρες. Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντάς τη σε πιατέλα και διακοσμούμε με τη σαντιγί.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book