ΥΛΙΚΑ
• 600 γρ. φράουλες, χωρίς το κοτσάνι
• 400 γρ. φύλλο κρούστας τύπου Βηρυτού
• 80 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για την κρέμα:
• 750 ml γάλα φρέσκο πλήρες
• 3 αβγά
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
• 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
• 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
• 1 λεμόνι ακέρωτο (το ξύσμα του)
• 1 βανιλίνη
• ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα: Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο. Αδειάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ, βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε στο μίξερ και την κρέμα με το γάλα και το σιμιγδάλι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα-ίσα να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Aπλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο. Το διπλώνουμε στα δύο, αλείφουμε με λίγο βούτυρο, ξαναδιπλώνουμε και βουτυρώνουμε ξανά. Βάζουμε στο κέντρο 2 κουταλιές από την κρέμα και 2-3 φράουλες, κλείνουμε το πουγκί και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αλείφουμε τα πουγκιά με βούτυρο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη. Σερβίρουμε χλιαρά.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book