Το επιδόρπιο που στην Ιαπωνία είναι γνωστό ως Mizu Shingen Mochi φτιάχνεται από νερό κι αγάρ-αγάρ, ένα φυσικό προϊόν παρόμοιο με ζελατίνη που παράγεται από φύκια κι έχει τη μορφή σκόνης. Μετά το ζέσταμα σε τηγάνι ή κατσαρολάκι, το μείγμα μπαίνει σε φορμάκια και μετά στο ψυγείο. Στη συνέχεια περιχύνεται με ζάχαρη και ψητό αλεύρι σόγιας πριν σερβιριστεί.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό μιας και το γλυκό μοιάζει σαν μια μεγάλη διάφανη σταγόνα νερού. Κι επειδή η Ιαπωνία αλλά και η Νέα Υόρκη πέφτουν κάπως μακριά, σου δείχνουμε πώς μπορείς να φτιάξεις το γλύκισμα στο σπίτι.