Υλικά (για 15 μερίδες)
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 8-10 μπανάνες
- 220γρ σαντιγύ σε σκόνη
- 500ml γάλα φρέσκο
- 100γρ κουβερτούρα σε σταγόνες
- 100γρ σοκολάτα τρούφα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 2-2,5 ώρες. Προσέχουμε να είναι συνεχώς καλυμμένα με νερό, για να βράζει όλο το γάλα ομοιόμορφα.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις τα ανοίξουμε θα δούμε πως έχουν γίνει καραμέλα.
Χτυπάμε τη σαντιγύ σε σκόνη με το γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) για 5 λεπτά, ώσπου να στέκεται και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τοποθετούμε στον πάτο του πυρέξ μια στρώση μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε εμβαπτίσει σε γάλα για να μαλακώσουν. Προσοχή, δεν πρέπει να αφήσουμε πολλή ώρα το κάθε μπισκότο μέσα στο γάλα. Κάνουμε ένα απλό πέρασμα από το μπολ με το γάλα για κλάσματα του δευτερολέπτου.
Tip: Αντί για γάλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό μπανάνας, χυμό λεμόνι, κονιάκ ή οτιδήποτε σχετικό ταιριάζει στο γούστο μας.
Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση καραμέλα επάνω στα μπισκότα χρησιμοποιώντας το ένα κουτί ζαχαρούχο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, δηλαδή μια ακόμη στρώση μπισκότα και μια στρώση καραμέλα με το δεύτερο κουτί ζαχαρούχο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
Απλώνουμε τις μπανάνες επάνω στην καραμέλα.
Απλώνουμε τη σαντιγύ ομοιόμορφα επάνω στις μπανάνες. Τέλος, γαρνίρουμε με σταγόνες κουβερτούρας και τρούφα. Εναλλακτικά μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο, σιρόπι της αρεσκείας μας ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Έτοιμο!!
Δες την εκτέλεση της συνταγής με φωτογραφίες βήμα-βήμα στο eleftheriaοnline.gr εδώ.