ΥΛΙΚΑ
- 3-3½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήρια χυμό μανταρινιού
- ½ κουτ. γλυκού ξύσμα μανταρινιού
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 80 γρ. σταφίδες ξανθές
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- αμύγδαλο χοντροκομμένο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μπολ τον χυμό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το κονιάκ και το ξύσμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα του κέικ αλειμμένη με ελαιόλαδο και πασπαλισμένη με αλεύρι, και γαρνίρουμε με χοντροκομμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50-55 λεπτά.
Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας
Συνταγές από το Cook Book