ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
250 γρ. τραχανά ξινό τριμμένο
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
250 γρ. κασέρι
100 γρ. φέτα μαλακή
150 γρ. ανθότυρο
5 αβγά
2 κουτ. σούπας λάδι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε το σπανάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σπανάκι, το καγιέν και αλατοπίπερο για 8 λεπτά. Ρίχνουμε τον τραχανά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μισό λίτρο νερό σταδιακά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τα τυριά και τον μάραθο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε με ελαφρές κινήσεις με μεταλλικό κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το σουφλέ.