ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
600 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια ψωμί (με την κόρα) σε κύβους
2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
500 γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μέλι
Για τη sauce
5 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C. Τοποθετούμε την κολοκύθα και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές τα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι, τους κύβους του ψωμιού και τους κολοκυθόσπορους και ψήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά ακόμη. Αναμειγνύουμε τα υλικά της sauce χτυπώντας τα όλα μαζί μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι. Βάζουμε το σπανάκι μαζί με τα χλιαρά λαχανικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε γρήγορα και περιχύνουμε με τη sauce. Σερβίρουμε αμέσως.