Συνταγές από το Cook Book
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. σούπας καυτερή πράσινη
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
- 3 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα
- 3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)
- 1 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο (προαιρετικά)
Eκτέλεση
Κόβουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ ελαφρά μαζί με όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να «δέσουν» οι γεύσεις, για μία ώρα περίπου. Πρέπει, όμως, να σκεπάσουμε το μπολ, γιατί το αβοκάντο επηρεάζεται εύκολα από τον αέρα και μαυρίζει.
Τις πιπεριές για την συνταγή μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα «ethnic» τροφίμων. Προτιμήστε μεξικάνικης προέλευσης, όπως guajillo, mulato negro και pasilla.
***** Πρόταση του womenonly.gr
6 παραδοσιακές παραλλαγές γκουακαμόλε από το Μεξικό
Τσέκαρε τις συνταγές, κλέψε ιδέες και δοκίμασέ τις κι εσύ στο σπίτι με ένα κλικ εδώ.