Η κύρια διαφοροποίησή τους είναι μια: ο τρόπος διπλώματος. Οι γαλλικές ομελέτες έχουν το σχήμα ρολού, όπως αυτό της κρέπας ενώ η αμερικάνικη είναι διπλωμένη στη μέση.
Δεν είναι βέβαια μόνο αυτή η διαφορά...
Αμερικάνικη ομελέτα & γαλλικής ομελέτας
Η αμερικάνικη ομελέτα είναι καλοψημένη με μια χρυσή κρούστα να σχηματίζεται από το τηγάνισμα ενώ η γαλλικού τύπου ομελέτα είναι πιο ζουμερή με χρώμα πιο κιτρινωπό.
Αμερικάνικη ομελέτα
Στην πρώτη περίπτωση η ομελέτα αφήνεται να καλοψηθεί και στη συνέχεια με μια γρήγορη κίνηση τη διπλώνουμε στα δύο.
Γαλλική ομελέτα
Στην γαλλικού τύπου το κλειδί είναι ένα: κατά το ψήσιμο ανακινούμε συχνά το τηγάνι για να μην κολλήσουν τ΄αυγά στο τηγάνι. Αυτή η ομελέτα είναι πιο ζουμερή κι όχι τόσο στεγνή κια τυλίγεται σε σχήμα κυλινδρικό.