Μεξικάνικο τσίλι με ρύζι και γιαούρτι

21.09.2015
Αντί να πάτε σε κάποιο μεξικάνικο ρεστοράν, οργανώστε στο σπίτι «θεματική» βραδιά για τους φίλους σας με τάκος, τσίλι και γουακαμόλε

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό
  • κόκκινο ή και περισσότερο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. φασόλια κόκκινα ή λευκά βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
  • 1 κύβο βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό ή κόλιαντρο

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι και γιαούρτι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά για δέκα λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ντομάτα και το νερό με τον κύβο. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στα τελευταία πέντε λεπτά προσθέτουμε και τα φασόλια. Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο συνοδεύοντας με αρωματικό ρύζι και γιαούρτι.

Συνταγές από το Cook Book