Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό
- κόκκινο ή και περισσότερο
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 400 γρ. φασόλια κόκκινα ή λευκά βρασμένα
- 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
- 1 κύβο βοδινού
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό ή κόλιαντρο
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι και γιαούρτι
Eκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά για δέκα λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ντομάτα και το νερό με τον κύβο. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στα τελευταία πέντε λεπτά προσθέτουμε και τα φασόλια. Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο συνοδεύοντας με αρωματικό ρύζι και γιαούρτι.
Συνταγές από το Cook Book