Όλα γίνονται κατά τρόπο όπως το πλιγούρι ή υπάρχουν διαφορετικά μυστικά για κάθε κατηγορία δημητριακών; Πόσο νερό πρέπει να χρησιμοποιήσεις και πόση ώρα να τ΄αφήσεις να βράσουν;
Αν δε ξέρεις την απάντηση κι επειδή κάθε κατηγορία δημητριακών θέλει διαφορετική ποσότητα νερού και έχει διαφορετικούς χρόνους βρασμού, τσέκαρε τις συμβουλές μας στις επόμενες σελίδες.
Βρώμη
Μούλιασμα: όχι
Νερό: 3: 1
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Πλιγούρι
Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Κους κους
Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος μαγειρέματος: 8-10 λεπτά
Φαγόπυρος
Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Κεχρί
Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Κριθάρι
Μούλιασμα: 6 ώρες
Νερό: 3: 1
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Κινόα
Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Καστανό ρύζι
Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά