8 δημητριακά & πώς θα τα μαγειρέψεις

01.09.2015
Τα δημητριακά είναι νόστιμα κι ευέλικτα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φαγητά και σαλάτες ανεξαρτήτως εποχής. Κι ενώ πολλά έχουν ειπωθεί για την αποθήκευσή τους - σε αεροστεγή δοχεία και μακριά από ήλιο και υγρασία - πιθανότατα να μη γνωρίζεις πώς μαγειρέυονται.

Όλα γίνονται κατά τρόπο όπως το πλιγούρι ή υπάρχουν διαφορετικά μυστικά για κάθε κατηγορία δημητριακών; Πόσο νερό πρέπει να χρησιμοποιήσεις και πόση ώρα να τ΄αφήσεις να βράσουν;

Αν δε ξέρεις την απάντηση κι επειδή κάθε κατηγορία δημητριακών θέλει διαφορετική ποσότητα νερού και έχει διαφορετικούς χρόνους βρασμού, τσέκαρε τις συμβουλές μας στις επόμενες σελίδες.

Βρώμη

Μούλιασμα: όχι
Νερό: 3: 1
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Πλιγούρι

Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά

Κους κους

Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος μαγειρέματος: 8-10 λεπτά

Φαγόπυρος

Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Κεχρί

Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Κριθάρι

Μούλιασμα: 6 ώρες
Νερό: 3: 1
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Κινόα

Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά

Καστανό ρύζι

Μούλιασμα: όχι
Νερό: 2: 1
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά