Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα:
1 πακέτο παντεσπάνι
1 μπουκάλι σιρόπι σοκολάτας
200 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
1 κουτί παγωτό μπράουνι
300 ml κρέμα γάλακτος
1 φλ άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τ΄αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για 5-6 λεπτά ή τα ψήνουμε σε δυνα΄το φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τ΄αλέθουμε στο πολυμιξεράκι. Απλώνουμε το παντεσπάνι σε ένα ταψάκι και το ραντίζουμε με μπόλικο σιρόπι σοκολάτας. Κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι σε φετάκια και το βάζουμε πάνω από το παντεσπάνι. Κρατάμε το γλυκό στην κατάψυξη. Λίγο πριν το σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σαντιγί. Απλώνουμε πάνω από το παγωτό, πασπαλίζουμε με λίηους ακόμη ξηρούς καρπούς και στολίζουμε με σιρόπι και ξηρούς καρπούς.
A photo posted by vasilis kallidis (@vaskallidis) on Jun 15, 2015 at 5:46am PDT