Παγωτό γιαούρτι με βύσσινα

16.06.2015
Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Μόλις ενσωματωθεί η ζάχαρη, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη βανίλια και τα βύσσινα.

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βύσσινα φρέσκα (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή

Για τη σος βύσσινου

  • 200 γρ. βύσσινα φρέσκα (χωρίς το κουκούτσι)
  • 100 γρ. ζάχαρη

Eκτέλεση

Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Μόλις ενσωματωθεί η ζάχαρη, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τη βανίλια και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε ελαφρώς, μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ετοιμάζουμε τη σος βύσσινου: Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αδειάζουμε τη σος σε βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη κάθε μισή ώρα (για 4-5 φορές) και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο. Οταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με τη σος βύσσινου.