Σουφλέ με τυριά και μπέικον

20.05.2015
Με μπρόκολο, ντομάτα, βασιλικό, γραβιέρα, τσένταρ και έμενταλ, τρεις διαφορετικές συνταγές για ένα χορταστικό και γεμάτο θρεπτικές ουσίες πιάτο, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή για συγκέντρωση φίλων

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 μεγάλο ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 800 γρ. τυριά ανάμεικτα (γραβιέρα, τσένταρ, έμενταλ) τριμμένα
  • 300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • 1 λίτρο γάλα, 6 αβγά, αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Αλείφουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψάκι με λίγο βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε μία μία τις φέτες του ψωμιού, τις αλείφουμε και αυτές με βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε μια στρώση στο ταψάκι. Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον. Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση βουτυρωμένο ψωμί και τα υπόλοιπα τυριά. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα χτυπώντας καλά για να ενσωματωθεί. Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό και αφήνουμε για 15 λεπτά να τραβήξει. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα.