Έτσι φτιάχνει τηγανητά αυγά η Μαρί Σαντάλ

27.04.2015
Ναι και η Μαρί Σαντάλ μαγειρεύει και μας το αποδεικνύει. Στην ιστοσελίδα που διατηρεί μεταξύ άλλων δημοσιεύει και τις συνταγές της, τις οποίες κι επεξηγεί βήμα-βήμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όπως είχε κάνει και με την κοτόσουπα, που ήδη έχουμε δημοσιεύσει.

Ανάμεσα στις συνταγές βρήκαμε και συμβουλές για το πώς φτιάχνουμε τηγανητό αυγό σε σχήμα καρδιάς, μέσα σε ψωμένιο πλαίσιο. Κι αν δεν κατάλαβες, η Μαρί μας εξηγεί με φωτογραφίες πώς θα το κάνουμε.

Τι θα χρειαστείς:

  • Αυγό

  • Φέτα φωμί ολικής άλεσης

  • λαδάκι

  • ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς

Κόψε την κόρα από το ψωμί (ή αγόρασε φέτες χωρίς κόραμ μόνο με την ψίχα) και τοποθέτησε το κουπ πατ στο κέντρο του ψωμιού έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα και να μείνει ένα κενό σε σχήμα καρδιάς.

Ρίξε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μέσα σε ένα αντικολητικό τηγάνι και βάλε τη φετούλα σου πάνω να ψηθεί για λίγο.

Στη συνέχεια ρίξε το αυγό μέσα στο κενό με σχήμα καρδιάς και τηγανίζεις για 2 λεπτά.

Έτοιμο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ