Κριθαράκι με σπαράγγια, αρακά και πεκορίνο

27.04.2015
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας την ξυλώδη βάση τους και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστών. Βράζουμε νερό με αλάτι και ζεματίζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια για 2'.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500 γρ. κριθαράκι, 12-16 σπαράγγια
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, 3 κουτ. σούπας λάδι

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας την ξυλώδη βάση τους και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστών. Βράζουμε νερό με αλάτι και ζεματίζουμε τον αρακά και τα σπαράγγια για 2'. Τα σουρώνουμε και αμέσως τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό. Βράζουμε το κριθαράκι στο μισό του χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον αρακά, το θυμάρι και τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2'. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι και βάζουμε στο τηγάνι το κριθαράκι. Σοτάρουμε για 1' και προσθέτουμε τον ζωμό. Συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν και να απορροφηθούν τα υγρά κατά τα 3/4, προσθέτουμε το πεκορίνο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.