Υλικά για 4 άτομα
- 1 μπούτι αρνίσιο
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 68 φύλλα φασκόμηλο
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
- 2 δαφνόφυλλα, 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 12 καρότα μικρά, αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κάνουμε μικρές σχισμές στο αρνί, το αλείφουμε με το σκόρδο, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με όλο το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μπαχάρι, δάφνη και κρασί. Περιχύνουμε το λεμόνι, πασπαλίζουμε με θυμάρι και ρίγανη και απλώνουμε στην επιφάνειά του τα φύλλα του φασκόμηλου. Μοιράζουμε το βούτυρο πάνω στο κρέας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στον φούρνο για 20'. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150°C και το αφήνουμε για 11/2 ώρα. Ενδιάμεσα το αλείφουμε με το ζουμί του. Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τα καρότα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30'.