Υλικά για 4 άτομα
- 1 μπούτι αρνίσιο (1½ κιλό περίπου)
- 2+1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο ολόκληρο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 λεμόνια (χυμό)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κιλό πατάτες, 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Eκτέλεση
Ανοίγουμε μεγάλες σχισμές, 5 εκατ. περίπου, πάνω στο κρέας. Το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και απλώνουμε στην επιφάνειά του και μέσα στις σχισμές 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το λεμόνι, μία κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στο κέντρο τους το κρέας. Αφήνουμε το ταψί σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 160°C. Ψήνουμε για περίπου μιάμιση ώρα.