Υλικά για 4 άτομα
- 1 χεράκι αρνίσιο (1 κιλού περίπου)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Aναμειγνύουμε σε μπολ το σκόρδο με το δεντρολίβανο, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Κάνουμε με μαχαίρι πολλές σχισμές στο κρέας, το πασπαλίζουμε καλά με το μείγμα των μυρωδικών, το μεταφέρουμε σε ταψί και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Το ψήνουμε στον φούρνο για μία ώρα και 20 λεπτά περίπου, περιχύνοντάς το συχνά με το ζουμί χρησιμοποιώντας κουτάλι ή πινέλο. Οταν το κρέας αρχίσει να ξεκολλάει από το κόκαλο, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 220°C και το περιχύνουμε με το κρασί και το ξίδι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά και το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.