Υλικά
2-3 μεγάλες κουταλιές της σούπας ταραμά (κατά προτίμηση λευκό)
2 αβοκάντο (όχι άγουρα αλλά σχετικά ώριμα)
3 κουταλιές λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
1 μέτριο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ ή το μούλτι τον ταραμά με το μισό λεμόνι και το κρεμμύδι σε κομμάτια μέχρι να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια κι ενώ το μείγμα έχει ήδη πολτοποιηθεί, καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε κι αυτό. Βάζουμε το λαδάκι, το υπόλοιπο λεμόνι και αλέθουμε ξανά. Η ταραμοσαλάτα είναι έτοιμη κι απολαυστική.
Τι πρέπει να προσέξεις:
* Το αβοκάντο μαυρίζει οπότε καθάρισέ το λίγο πριν το προσθέσεις στο μείγμα κι όχι νωρίτερα.
* Το φρούτο είναι αρκετά λιπαρό οπότε η ταραμοσαλάτα μας δε χρειάζεται πολύ λάδι.
* Προσοχή στο αλάτι, ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός.
* Λίγο λεμονάκι στο αβοκάντο θα βοηθήσει να μη μαυρίσει