Υλικά για 6-8 άτομα
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 10 κόκκους μπαχάρι και 10 πιπέρι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- Αλάτι
Eκτέλεση
Bάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε φαρδύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα ροδίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές. Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε μπολ το κρασί, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το αλάτι και τους κόκκους μπαχαριού και πιπεριού, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κότας. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης