Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 20 άτομα
Yλικά
-1 ψωμί στρογγυλό για μπόμπα (από τον φούρνο)
-2 φιλέτα κοτόπουλου ψιλοκομμένα
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-½ κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-2 κουτ. σούπας soy sauce
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας μέλι
Για τη γέμιση
-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κυβάκια
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-2 κουτ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά καυτερή μικρή
-1 αγγουράκι σε κυβάκια
-1 αβοκάντο μικρό σε κυβάκια
-½ κεσεδάκι γιαούρτι
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών, το μέλι, τη σόγια και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μείνουν για 30 λεπτά περίπου ώστε να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους. Σουρώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου με τα υλικά της γέμισης. Μοιράζουμε τη γέμιση στις μισές φέτες της μπόμπας και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες σχηματίζοντας σάντουιτς. Κόβουμε τις φέτες με το μαχαίρι σε 4 κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε στρώσεις τη μία πάνω στην άλλη. Τυλίγουμε την μπόμπα με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.