Σαλάτα ρεβίθια με καρότο και σταφίδες

07.11.2014

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
  • 1/4 φλιτζανιού σταφίδες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 πρέζα κύμινο τριμμένο
  • 1 πρέζα κόλιαντρο τριμμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια με το κρεμμύδι σε μπόλικο νερό για μία ώρα περίπου. Σουρώνουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε μεγάλο μπολ μαζί με το καρότο, τις σταφίδες και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.