1η εκδοχή: Aπλώνουμε 2-3 κουτ. σούπας αλάτι σε τηγάνι και πάνω τοποθετούμε μισό κιλό χοχλιούς με το άνοιγμα προς τα κάτω. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σταματήσουν να τσιτσιρίζουν. Στη συνέχεια,προσθέτουμε μισό ποτήρι ελαιόλαδο, τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και τους σβήνουμε με 4-5 κουτ. σούπας ξίδι και μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο.
2η εκδοχή: Περνάμε καλά τους χοχλιούς μέσα σε αλατισμένο αλεύρι. Bάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και τους τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγουν από το κέλυφος. Tότε, δυναμώνουμε τη φωτιά, τους τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά και σβήνουμε με ξίδι.