Τζουλαμάς

10.10.2014

Χρειαζόμαστε 3 χωριάτικα φύλλα, που θα ανοίξουμε μόνοι μας ή θα τα αγοράσουμε έτοιμα. Για τη γέμιση, σοτάρουμε 300 γρ. χοιρινό συκώτι κομμένο σε μικρά κυβάκια με λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με 5 ποτήρια νερό και προσθέτουμε 400 γρ. ρύζι καρολίνα. Bράζουμε για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε 200 γρ. σταφίδες ξανθές, 200 γρ. φιστίκια Aιγίνης χοντροκομμένα (ή οποιονδήποτε άλλον ξηρό καρπό), κανέλα, μοσχοκάρυδο, 1/3 του ποτηριού ζάχαρη και αλατοπίπερο. Aλείφουμε το ταψί με λάδι, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και στρώνουμε πάνω τη μισή γέμιση. Aπλώνουμε πάνω το δεύτερο φύλλο, το πασπαλίζουμε πάλι με κανέλα και ζάχαρη, βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο, πάλι πασπαλισμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσει η πίτα, και στη μέση του ψησίματος τη ραντίζουμε με 1 ποτήρι γάλα.