Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά
-600 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της μπριζόλας
-200 γρ. σαλάτα ανάμεικτη
-1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
-1 λεμόνι ή λάιμ (για το ξύσμα)
-2 πιπεριές κόκκινες καυτερές λεπτοκομμένες
-1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
-1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
-1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Για τη σος
-1 κουτ. γλυκού σόγια σος
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Eκτέλεση
Αλείφουμε το κρέας με το ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε το κρέας σκεπασμένο να σταθεί για 10 λεπτά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά της. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλη πιατέλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί και περιχύνουμε με τη σος. Σερβίρουμε αμέσως.