Υλικά για 12 ρολά
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά
-3 μελιτζάνες λευκές ή τσακώνικες
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι φέτα
-2 κουτ. σούπας ταχίνι
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
-1 ντομάτα ψιλοκομμένη
-3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
-1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τις άκρες και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες, περίπου 1,5 εκατοστού. Αλατίζουμε, τις πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Ενόσω οι μελιτζάνες ψήνονται βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε με πιρούνι λιώνοντάς τα για να έχουμε μια ομογενή μάζα. Βάζουμε ένα κομμάτι από τη γέμιση στην άκρη κάθε μελιτζάνας και τις τυλίγουμε. Σερβίρονται ακόμη και κρύες.