Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά
-3 σαλάτες γαλλικές, μόνο τις καρδιές
-1 κρεμμυδάκι φρέσκο ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
-8 αβγά
-150 γρ. μαγιονέζα
-2 κουτ. σούπας ξίδι
-2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βράζουμε τα αβγά για 8-9 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε και κρατάμε στην άκρη 4 κρόκους. Κόβουμε τα υπόλοιπα αβγά και τα 4 ασπράδια σε τέταρτα. Βάζουμε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα, τους βρασμένους κρόκους, το ξίδι, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε σε ανοικτή πιατέλα τα φύλλα της σαλάτας, βάζουμε από πάνω τα αβγά και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή το σχοινόπρασο. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.