Κουλούρια Καρπάθου με σουσάμι

17.07.2014

Υλικά

  • 2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζ. λάδι
  • 4 φακελάκια μαγιά
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. γαρίφαλα τριμμένα
  • ½ kg σουσάμι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 750 γρ. σουσάμι
  • Χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Ζυμώνετε το αλεύρι με τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει η ζύμη εύπλαστη. Τη χωρίζετε σε μπαλίτσες και φτιάχνετε κλώνους τους οποίους τους κυλάτε για λίγο στο βρεγμένο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν και τους κλείνετε σε στρογγυλά κουλούρια. Ψήνετε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν αρκετά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τα κουλουράκια να σκληρύνουν.