Χωριάτικα λουκάνικα μαριναρισμένα

08.01.2014

Ελαφρώς γλυκόξινα, με άρωμα πορτοκαλιού και σουσάμι. Λουκάνικα χωριάτικα ψητά στο τηγάνι χωρίς επιπλέον λάδι, αφού έχουν πάρει γεύση και άρωμα από αυτή την μαρινάδα πορτοκαλιού.
Ας μαγειρέψουμε και κάτι αλμυρό, γιατί πολύ γλυκαθήκαμε τον τελευταίο καιρό. Αυτά τα λουκάνικα συνοδεύουν τέλεια πράσινη σαλάτα, και θέλουν οπωσδήποτε ψημένο ψωμί με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Υλικά

2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα

Για την μαρινάδα
4 κ .σ. ελαιόλαδο
χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι λευκό
2 κ.σ. πελτές ντομάτας ή κέτσαπ
1 κ.σ. σουσάμι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βουτάμε μέσα τα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες. Καλό είναι να καλύπτονται από αυτή.

Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Ψήνουμε στο τηγάνι χωρίς λάδι.

Συνοδεύουμε με ψητά ψωμάκια και πράσινη σαλάτα.

Τη συνταγή μας έδωσε η foodblogger γευσις