Το Ταλαγάνι ΗΠΕΙΡΟΣ είναι το πιο νόστιμο, το πιο ευέλικτο, το πιο φιλικό στον χρήστη τυρί για ψήσιμο, που προσφέρεται για τεμπέλικες βραδιές μπροστά στο τζάκι αλλά και για δημιουργικές περιπλανήσεις στην κουζίνα.
Ένα κομμάτι Ταλαγάνι απ' ευθείας στο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, χωρίς αλεύρωμα, κι έχεις ένα απίθανο σαγανάκι, ιδανικό μεζέ για το τσίπουρο και το κρασί, νοστιμιά για τη σαλάτα, συνοδευτικό για τα αυγά μάτια...
Αν πάλι έχουμε ψησταριά, το Ταλαγάνι σκέτο πάνω στη σχάρα για μερικά λεπτά, γίνεται μαλακό από μέσα, χωρίς να χάνει καθόλου το σχήμα του και χωρίς να τρέχει.
Αν νιώθεις πιο περιπετειώδης, μπορείς να πειραματιστείς άφοβα και να χρησιμοποιήσεις το Ταλαγάνι όπως σε οδηγήσει η φαντασία σου, σε αλμυρά και γλυκά πιάτα, μέχρι και σε ανατολίτικο κιουνεφέ!
Σε κάθε περίπτωση, το Ταλαγάνι, κλασικό ή καπνιστό, δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι αυτές τις μέρες, που χρειάζονται πάντα εφόδια για τους, πολλές φορές απρόβλεπτους, αλλά πάντα καλοδεχούμενους γιορτινούς επισκέπτες.